Křepelky s oříškovou nádivkou
Suroviny: 6 plátků toastového chleba, 150 ml mléka, 100 g másla, svazeček petržele (naťové), 200 g slaniny (plátků), několik snítek tymiánu, 3 lžíce nasekaných lískových oříšků, 200 g drůbežích jater, 1 vejce, 1 žloutek, polohrubá mouka na zahuštění, sůl, mletý černý pepř, špetka muškátového květu, 4 křepelky, 400 g mraženého hrášku, 400 g mražené baby karotky
Postup:
1. Toastový chleba nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, zalijeme mlékem a polovinou rozpuštěného másla.
2. Přidáme nasekanou petržel i část slaniny, lístečky tymiánu, oříšky, očištěná, pokrájená játra, vejce a žloutek. Směs ochutíme solí, pepřem i muškátovým květem, dle potřeby zahustíme moukou a dobře promícháme.
3. Křepelky očistíme, omyjeme a osušíme. Naplníme je připravenou nádivkou a uzavřeme párátky.
4. Křepelky obalíme zbylými plátky slaniny, vložíme je do pekáčku a lehce podlijeme vodou. Pečeme je v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut. (Pokud zbyde nádivka, upečeme ji v druhém pekáčku.) V kastrůlku na zbylém másle podusíme propláchnutou zeleninu, osolíme ji a podáváme ke křepelkám.
Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 4464 kJ/1066 kcal
Počet porcí/kusů 4