Srnčí roláda
Suroviny: 1000 g srnčí plece, 2 lžíce kompotovaného rakytníku, 200 g zelených fazolek, sůl, 6 plátků slaniny, 120 g cherry rajčátek, ?50 g másla ?Náplň: 350 g krůtích prsou, 150 g drůbežích jater, 50 ml smetany (30 %), ?1 vejce, sůl, mletý černý pepř, 150 g slaniny
Postup:
1. Nejprve si připravíme náplň do rolády. Krůtí prsa i játra očistíme. Maso nakrájíme na kousky a rozmixujeme dohladka. Přidáme smetanu, vejce, sůl s pepřem a vše dobře promícháme. Pak přidáme slaninu nasekanou na kostičky a pokrájená játra.
2. Srnčí plec očistíme, rozřízneme na plát, lehce ho naklepeme a osolíme. Rozetřeme na něj náplň a stočíme ho do rolády. Převážeme ji kuchyňským provázkem a vložíme do pekáče. Lehce ji podlijeme vodou a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme asi 60 minut. Roládu vyjmeme, nakrájíme na plátky a do výpeku vmícháme rakytník.
3. Fazolky očistíme, krátce povaříme v osolené vodě a zchladíme ve studené vodě. Rozdělíme je na 6 svazků, každý ovineme plátkem slaniny a orestujeme společně s omytými rajčátky na rozehřátém másle. Podáváme je k připravené roládě, kterou při servírování podlijeme výpekem s rakytníkem.
Doba přípravy 95 minut.
1 porce obsahuje 2454 kJ/586 kcal
Počet porcí/kusů 6