Zajíc po staročesku
Suroviny: 1 menší zajíc, sůl, ?mletý bílý pepř, 2 lžíce másla, 100 g slaniny, 2 cibule, 500 g kořenové zeleniny, 2 lžíce hladké mouky, 50 g rozinek, 50 g sušených švestek, 2 lžíce strouhaného perníku, ocet
Postup:
1. Naporcovaného zajíce osolíme a opepříme a necháme půl hodiny odležet. Na másle osmahneme kostičky slaniny. Přidáme pokrájenou cibuli. Jakmile začne zlátnout, rozložíme na ni maso a opečeme z obou stran. Přisypeme pokrájenou zeleninu a orestujeme ji.
2. Vše poprášíme moukou, zalijeme vodou a pod pokličkou zvolna dusíme doměkka. Měkké maso přendáme na mísu. Omáčku propasírujeme, vmícháme do ní rozinky, pokrájené švestky a perník a přivedeme k varu. Podle potřeby přilijeme vodu a znovu provaříme.
3. Omáčku dochutíme octem, přisolíme a prohřejeme v ní maso. Porce rozdělíme na talíře, podlijeme omáčkou a doplníme bramborovými nočky.
Doba přípravy 100 (bez odležení) minut.
1 porce obsahuje 1874 kJ/448 kcal
Počet porcí/kusů 4