Velikonoční nádivka s kopřivami
Ingredience: 100 g mladého čerstvého špenátu, 100 g kopřiv, 3 vejce, 200 g vařeného uzeného masa, 4 rohlíky, 100 ml mléka, sůl, mletý černý pepř, 1 lžíce oleje a 2 lžíce strouhanky do formy
Postup:
1. Špenát očistíme, spaříme ve vroucí vodě a hned zprudka ochladíme studenou vodou. Kopřivy důkladně opláchneme. Špenát i kopřivy necháme v cedníku okapat a pak je nasekáme najemno.
2. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Uzené maso a rohlíky nakrájíme na větší kostky. Rohlíky nasypeme do větší mísy, pokapeme je mlékem a promícháme se žloutky. Ke zvlhčenému pečivu přidáme uzené maso a špenát s kopřivami. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a nakonec jej zlehka vmícháme do směsi, kterou podle chuti osolíme a opepříme.
3. Zapékací formu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Pak do ní rozdělíme nádivku a povrch uhladíme. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme.
Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 2288 kJ/546 kcal
Počet porcí/kusů 4