Velikonoční nádivka s uzeným masem
Ingredience: 6 housek, 200 ml masového vývaru z kostky, 600 g vařeného uzeného masa, 2 hrsti listů kopřiv nebo mladého špenátu, sůl, mletý černý pepř, špetka muškátového květu, 1 lžíce nasekané petrželky, 6 vajec, 1 lžička sádla
Postup:
1. Housky nakrájíme na kostičky, nasypeme je do velké mísy a přelijeme vývarem. Dobře promícháme.
2. Uzené maso nakrájíme na kostičky. Lístky kopřiv nebo špenátu opláchneme a necháme okapat, popřípadě překrájíme. Vše přidáme k navlhčeným houskám, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Vmícháme nasekanou petrželku.
3. Do misky rozklepneme vejce, rozšleháme je metličkou a přilijeme do mísy. Všechny přísady dobře promícháme.
4. Zapékací formu vymažeme sádlem a a naplníme ji nádivkou. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Velikonoční nádivku nakrájíme plátky a podáváme se salátem nebo kyselýmim okurkami.
Doba přípravy 80 minut.
1 porce obsahuje 1806 kJ/431 kcal
Počet porcí/kusů 6