Králík s bylinkovou omáčkou
Ingredience: 1 mladý králík, sůl, mletý černý pepř, 5 snítek tymiánu, 5 stroužků česneku, 1 lžíce vepřového sádla, 300 ml mléka, 2 lžíce instantní světlé jíšky, směs jarních bylinek (pažitka, bazalka, petržel, dobromysl)
Postup:
1. Králíka nasekáme na porce, dáme do pekáče, osolíme, opepříme, přidáme snítky tymiánu, nadrobno nasekaný česnek, sádlo a podlijeme vodou. Pekáč zakryjeme a králíka pečeme při 180 °C asi 60 minut doměkka. Podle potřeby podléváme vodou a přeléváme výpekem.
2. Výpek opatrně slijeme do misky. Pekáč bez poklice vložíme zpět do trouby a králíka pečeme ještě 10 minut dozlatova.
3. Mléko přivedeme k varu a vmícháme do něj instantní jíšku. Provaříme, přilijeme výpek z králíka, ochutíme solí, pepřem a prováříme asi 10 minut. Nakonec přidáme hrst najemno nasekaných bylinek. Králíka s bylinkovou omáčkou podáváme s opečenými bramborami.
Doba přípravy 100 minut.
1 porce obsahuje 1830 kJ/437 kcal
Počet porcí/kusů 6