Zapečený candát s koprem
Ingredience: 1 plátek chleba, 1 cibule, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 červená paprika, 2 lžíce másla, 100 ml rybího vývaru, 8 filetů candáta (asi 800 g), sůl, 2 hrsti čerstvého špenátu, 1 snítka kopru
Postup:
1. Plátek chleba rozkrájíme na kostičky, dáme na plech a opečeme ve vyhřáté troubě dokřupava.
2. Cibuli oloupeme, celer očistíme a vše nakrájíme na tenké plátky. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na jemné proužky. V pánvi zahřejeme máslo a krátce na něm orestujeme připravenou zeleninu. Odstavíme z plotýnky, přilijeme vývar a přisypeme krutony.
3. Rybí filety osolíme, stočíme do závitku a upevníme párátkem. Očištěný špenát rozdělíme do zapékací formy, na něj položíme závitky a do jejich středu dáme trochu zeleniny s krutony. Kopr opláchneme, nasekáme a závitky posypeme.
4. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 10-15 minut. Ozdobíme snítkou kopru a ihned podáváme.
Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1139 kJ/272 kcal
Počet porcí/kusů 4