Perníková káva
Suroviny: 4 lžíce hnědého cukru, 2 hřebíčky, 1 hvězdička badyánu, 20 ml rumu, špetka pomerančové kandované kůry, špetka muškátového květu, 4 lžíce rozpustné kávy, 100 ml mléka, 1 lžička skořice
?Postup:
1. Ve 100 ml vody rozpustíme cukr, krátce povaříme, přidáme hřebíček, badyán a při střední teplotě vaříme asi 10 minut.
2. Z rozvaru vyjmeme koření, přilijeme rum, přidáme pomerančovou kůru, špetičku muškátového květu a zředíme 300 ml vody. Znovu přivedeme k varu. Odstavíme a vmícháme kávu. Hotovou kořeněnou kávu rozdělíme do šálků, pokryjeme pěnou vyšlehanou z horkého mléka a ozdobíme mletou skořicí.
Doba přípravy 25 minut.
1 porce obsahuje 326 kJ/78 kcal
Počet porcí/kusů 4