Skořicový krém s datlemi
Suroviny: 200 g sušených datlí, 400 ml pomerančového džusu, špetka mleté skořice, 1 lžička pomerančové kůry, 2 lžičky vanilkového pudinkového prášku, 100 g smetanové lučiny, 300 g smetanového jogurt, asi 4 lžičky nesolených pistácií
Postup:
1. Datle vypeckujeme. Pomerančovou šťávu svaříme se skořicí a pomerančovou kůrou. Přidáme do ní datle a jen chvilku je povaříme. Šťávu zahustíme pudinkovým práškem rozmíchaným v troše vody a odstavíme.
2. Čerstvý sýr dáme do misky a trochu ho našleháme. Pak k němu po částech a za stálého šlehání přidáme jogurt.
3. Datlový kompot rozdělíme do pohárků. Každou porci doplníme jogurtovým krémem a posypeme nasekanými pistáciemi.
Tip: Poněvadž je datlový kompot dosti sladký, nabíráme ho lžičkou vždy s trochou neslazeného krému.
Doba přípravy 20 minut.
1 porce obsahuje 1525 kJ/364 kcal
Počet porcí/kusů 4