Medové kuře se šafránovou rýží
Suroviny: 2 kuřecí prsa s kůží, sůl, 2 lžíce oleje, 1 lžíce tekutého medu, 1 lžíce světlé sojové omáčky, drcený barevný pepř
?Rýže: 150 g rýže, 1/2 menší cibule, 1 lžíce rozinek, 1 lžíce oleje, špetka mletého šafránu, ?sůl
Postup:
1. Prsíčka očistíme, osolíme a necháme 30 minut odležet. Potom je zprudka v pánvi na rozehřátém oleji z obou stran opečeme. Přendáme je do pekáčku a potřeme medem smíchaným se sójovou omáčkou a pepřem. V troubě vyhřátě na 160 °C je upečeme doměkka.
2. Rýži propláchneme a nasypeme do 220 ml vroucí osolené vody. Pod pokličkou ji na velmi mírném ohni podusíme doměkka.
3. Oloupanou cibuli nasekáme najemno. V pánvi s výpekem po kuřeti ji orestujeme. Přidáme rozinky, šafrán a ještě vše krátce opečeme. Potom přilijeme asi 100 ml vody a necháme ji pomalu odvařit. Nakonec přimícháme rýži. Podáváme ji k pečenému kuřecímu masu. Pokrm můžeme doplnit orestovanou zeleninou.
Doba přípravy 50 (bez doby odležení) minut.
1 porce obsahuje 2724 kJ/651 kcal
Počet porcí/kusů 2