Fazolkový salát s pečenými cherry rajčátky
Suroviny: 300 g sterilovaných bílých fazolí, 300 g zelených fazolek, sůl, 400 g cherry rajčátek, 1 červená cibule, mletý bílý pepř, 50 g parmazánu v celku ?Zálivka: 4 lžíce dijonské hořčice, 100 ml olivového oleje, špetka práškového cukru, 2 lžíce naložených kaparů i s nálevem
Pracovní postup:
1. Bílé fazole slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Zelené fazolky povaříme 5 minut v osolené vodě. Zchladíme a necháme okapat. Cherry rajčátka dáme na plech, pokapeme olivovým olejem, osolíme, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 8 minut.
2. Mezitím připravíme zálivku. Hořčici dáme do misky a postupně vyšleháme s olivovým olejem. Zálivku dochutíme solí, cukrem a nasekanými kapary.
3. Fazole a fazolky smícháme s nakrájenou červenou cibulí, přelijeme dresinkem a promícháme. Rozdělíme na talíře, přidáme pečená rajčátka a posypeme lupínky parmazánu.
Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 1705 kJ/407 kcal
Počet porcí/kusů 4