Vyměňte svátkové „obžerství“ za čerstvou zeleninu, kterou snadno připravíte do lahodných salátů.

Směs listových salátů s melounem a kuřecím masem

Suroviny:
250 g kuřecích prsou, 2 lžíce oleje, 1/2 salátu biondo, 1 římský salát, několik listů ledového salátu, 200 g baby špenátu, 1 meloun kantalup, sůl, drcený černý pepř ?Zálivka: 2 lžíce medu, 1 šalotka, 50 ml olivového oleje, 50 ml citronové šťávy


 


?Pracovní postup:

1. Kuřecí prsa omyjeme a osušíme, osolíme je a opepříme. Na pánvi ozehřejeme olej a kuřecí prsa opečeme z obou stran.

2. Saláty opereme ve studené vodě a necháme okapat. Meloun rozkrojíme, odstraníme semínka a okrájíme slupku. Čistou melounovou dužinu nakrájíme na měsíčky. Kuřecí maso natrháme na kousky.

3. Med smícháme s najemno nakrájenou šalotkou, olivovým olejem, citronovou šťávou a dochutíme solí. Saláty natrháme a smícháme s melounem a kousky kuřecího masa. Směs rozdělíme do misek a zalijeme dresinkem.


Doba přípravy 30 minut.

1 porce obsahuje 1177 kJ/281 kcal

Počet porcí/kusů 4


  7:00,  aktualizováno  25. března 2019 21:10