Salát s grepy
Suroviny: 2 červené a dva bílé grepy ?1 hlávka římského nebo ledového salátu ?100 g rukoly ?Dresink: ?2 lžíce protlaku ?1 lžíce medu ?1 lžíce hnědého cukru ?2 lžíce vinného octa ?1 limetka ?5 větviček čerstvého koriandru ?1 malá chilli paprička ?2 lžíce olivového oleje ?sůl
Pracovní postup:
1. Z grepů opatrně okrájíme kůru i s bílou blankou. Potom nad mísou vykrájíme mezi blánami jednotlivé dílky dužiny.
2. Salát očistíme, rozebereme na jednotlivé listy, opláchneme a necháme okapat. Rukolu přebereme a opláchneme.
3. V misce smícháme protlak s medem, cukrem, octem a šťávou z limetky. Přidáme nastrouhanou kůru ze čtvrtiny limetky, pokrájený koriandr, šťávu z grepů, pokrájenou chilli papričku, olej a podle chuti osolíme.
4. Listy salátu rozdělíme do misek, přidáme část grepů, proložíme je rukolou, dáme zbylé grepy a vše přelijeme dresinkem.
Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 954 kJ/228 kcal
Počet porcí/kusů 4