Zapékané lilky s parmazánem a mozzarellou
Suroviny: 3 lilky, ?1 cibule, ?2 stroužky česneku, ?2 lžíce olivového oleje, ?300 g drcených rajčat, ?sůl, ?1 lžička krupicového cukru, ?mletý černý pepř, ?1 lžíce nasekané čerstvé bazalky, ?1 lžička nasekaného čerstvého tymiánu, ?150 g strouhaného parmazánu, ?120 g mozzarelly
Postup:
1. Lilky očistíme a nakrájíme na tenké plátky, které nasucho na teflonové pánvi opečeme dozlatova.
2. Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme nadrobno a orestujeme na rozehřátém oleji. Zalijeme je drcenými rajčaty a směs asi 10 minut na mírném ohni provaříme. Ochutíme ji solí, cukrem, pepřem, bazalkou a tymiánem.
3. Do zapékací mísy rozložíme část opečených lilků. Osolíme je, opepříme, potřeme rajčatovou směsí a posypeme parmazánem. Tento postup ještě 2x nebo 3x zopakujeme. Navrch rozložíme pokrájenou mozzarellu.
4. Lilky zapékáme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Podáváme je s vařenými brambory.
Doba přípravy 70 minut.
1 porce obsahuje 1284 kJ/307 kcal
Počet porcí/kusů 4