Zdraví z parapetu
Klíčky představují na jaře pro organizmus obrovský zdroj minerálních látek, bílkovin, hořčinů, nenasycených mastných kyselin, vitaminů a stopových prvků. Tedy všeho, co nám dodává sílu a vitalitu. Jedí se syrové, ale mohou se také tepelně upravovat. Naklíčit si je můžete jednoduše doma, a mít je tak po ruce. Ke klíčení jsou vhodné nejrůznější obiloviny, semena tykví, luštěnin. Do jedné třetiny zavařovací lahve dejte, nejlépe večer, mungo, čočku apod. Zalijte studenou vodou až po okraj, ráno vodu slijte a sklenici postavte na světlé místo. Večer mungo propláchněte studenou vodou. Proplachujte vždy ráno a večer, až se vám objeví klíčky, což je většinou za dva, tři dny. Na parapetu okna si můžete vypěstovat na misce s vatou nebo gázou také řeřichu zahradní, nabitou enzymy, vitaminy a stopovými prvky. Její ostrá chuť podobná mladé kedlubně okoření saláty, pomazánky, těstoviny a rýži. Podobně to můžete udělat i s čočkou.