Ovoce a zelenina
Tělu dodávají potřebné vitaminy, minerály a vlákninu především v syrovém stavu. Právě díky nim pak naše orgány dobře fungují. Přirozeným způsobem regulují funkci žaludku a střev, a podílejí se tak významně na pročišťování organizmu. Jezte banány, zbavují tělo jedovatých látek a posilují imunitu. Chroupejte jablka, odstraňují jedy z jater, příznivě ovlivňují zažívání a čistí střeva. To dokáže také grapefruit, který navíc stabilizuje střevní flóru. Pomeranče, kiwi a citrony zase urychlují přeměnu látkovou, kterou aktivují brambory.
Trávení zlepšuje brokolice, čekanka zbavuje střeva jedovatých látek – stejně tak jako fenykl, kadeřávek, růžičková kapusta, červená řepa, ředkev, tykve nebo červené zelí. Mrkev chrání proti volným radikálům. Blahodárné účinky na očistný proces má česnek. Obsahuje spoustu vitaminů a minerálů a podporuje jaterní funkce, vylučování žluči a odpadových látek z těla. Pórek i celer zase čistí žaludek a střeva od bakterií a kvasinek.
Cibule podporuje činnost jater a slinivky a také vyprazdňování střev. Detoxikující enzymy v těle aktivují glukosinoláty, obsažené například v ředkvičkách, řeřiše nebo v pekingském zelí, působí také proti mnoha bakteriím, ohrožujícím náš trávicí trakt.