Špagety s cizrnou a krevetami
Suroviny: 350 g špaget, sůl, olivový olej, 4 stroužky česneku, 1 chilli papričku, 100 ml bílého vína, 100 ml zeleninového vývaru, 12 neloupaných krevet, 250 g cherry rajčátek, 1 konzervu sterilované cizrny, mletý černý pepř, nať ze 2 jarních cibulek
?Postup:
1. Špagety uvaříme v osolené vodě na skus. Scedíme je, necháme okapat, pokapeme je olejem a promícháme. Uchováme je teplé.
2. Ve velké pánvi rozehřejeme olej. Přidáme nadrobno nasekaný česnek s chilli papričkou a osmahneme je. Pak přilijeme víno a vývar.
3. Do základu v pánvi přidáme krevety a na mírném ohni je chvilku podusíme. Pak přisypeme pokrájená rajčátka a scezenou cizrnu. Směs prohřejeme a dochutíme solí a pepřem. Vmícháme do ní nadrobno nasekanou cibulovou nať.
4. Směs z pánve promícháme s těstovinami. Ihned podáváme.
Doba přípravy 25 minut.
1 porce obsahuje 2896 kJ/692 kcal
Počet porcí/kusů 4