Králičí ragú se zeleninou
Potřebujete: 600 g králičího masa, sůl, mletý černý pepř, 200 ml bílého vína, 1 cibule, 1 mrkev, 100 g celeru, olej, 100 g kapustiček, 80 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 150 ml smetany, špetka tymiánu, špetka muškátového oříšku
Postup:
1. Králíka očistíme a vykostíme. Nakrájíme ho na menší kostky, dáme do mísy, osolíme, opepříme a zalijeme bílým vínem. Necháme v chladu krátce odležet.
2. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme olej a kořenovou zeleninu orestujeme. Přidáme naložené králičí maso, zprudka ho ze všech stran opečeme a pak podlijeme vodou. Přiklopíme a dusíme téměř doměkka.
3. Kapustičky očistíme, překrojíme a spaříme ve vroucí osolené vodě. Necháme je okapat a ke konci dušení přidáme ke králíkovi.
4. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání připravíme zlatavou jíšku. Vmícháme ji do ragú a necháme provařit. Nakonec přilijeme smetanu, dochutíme solí, pepřem, tymiánem a muškátem a krátce povaříme. Podáváme s bramborami.
Doba přípravy 90 minut.
1 porce obsahuje 1624 kJ/388 kcal
Počet porcí/kusů 4