Králík na mátě
Ingredience: 1 kuchyňsky upravený králík, sůl, drcený černý pepř, slunečnicový olej, 1 svazeček máty, 100 ml olivového oleje, zeleninový vývar na podlévání, 200 g mražené baby karotky, 200 g mražené růžičkové kapusty
Postup:
1. Králíka omyjeme, osušíme a rozporcujeme. Nasolíme ho a opepříme.
2. V pánvi rozehřejeme trochu slunečnicového oleje a porce králíka ze všech stran opečeme. Pak je přendáme do pekáčku.
3. Mátu opláchneme, vytřepeme z ní vodu a lístečky nasekáme nadrobno. Promícháme je s olivovým olejem. Králíka potřeme olivovým olejem, podlijeme trochou vývaru, přikryjeme alobalem a dáme do trouby. Při 180 °C ho předpékáme asi hodinu.
4. Zeleninu propláchneme vlažnou vodou a necháme ji okapat a rozmrazit. Z pekáčku s králíkem odstraníme alobal a přisypeme do něj zeleninu. Lehce ji osolíme. Vše dopékáme, dokud maso nezíská zlatavou barvu. Průběžně ho potíráme mátovým olejem, popř. podléváme dalším vývarem. Podáváme s vařenými brambory.
Doba přípravy 100 minut.
1 porce obsahuje 1760 kJ/420 kcal
Počet porcí/kusů 4