Králík zapečený s kapustou
Ingredience: 1 králík, sůl, mletý černý pepř, čerstvý tymián, 4 lžíce oleje, 400 g kapusty, 50 g másla, 100 g rajčat, 100 g slaniny, 250 ml zeleninového vývaru
Postup:
1. Králíka očistíme, opláchneme a osušíme. Naporcujeme ho na menší kousky, osolíme, opepříme a posypeme nasekaným tymiánem.
2. Na pánvi rozehřejeme olej a kousky králíka ze všech stran opečeme dozlatova. Kapustu rozebereme na jednotlivé listy a dobře je omyjeme.
3. Kapustu krátce spaříme ve vroucí osolené vodě. Vodu slijeme a kapustu necháme okapat. Pekáček vymažeme máslem a kapustu s opečeným králíkem do něj naskládáme.
4. Přidáme překrojená rajčata, vše posypeme slaninou nakrájenou na nudličky, osolíme a opepříme. Povrch přelijeme vývarem. Vložíme do trouby a pečeme při 180 °C doměkka. Podáváme s vařenými bramborami.
Doba přípravy 100 minut.
1 porce obsahuje 1614 kJ/385 kcal
Počet porcí/kusů 6