Salát s broskvemi a radicchiem
Potřebujeme: 2 broskve, 2 blumy, 1 hlávka radicchia, 100 g sýra s modrou plísní (např. niva), 4 lžíce oleje (nejlépe s citronovou příchutí), 40 g kešu oříšků
Postup:
1. Broskve a blumy omyjeme a osušíme. Rozkrojíme je na polovinu, odstraníme z nich pecky a ovoce nakrájíme na tenké plátky.
2. Z radicchia napřed odstraníme vnější listy (pokud jsou nevzhledné nebo povadlé). Hlávku rozřízneme na polovinu a kuželovitě vyřízneme košťál. Listy omyjeme a necháme okapat. Pak je natrháme na kousky a v míse je smícháme s ovocem.
3. Sýr nakrájíme na nudličky a vmícháme je do salátu. Hotový salát pokapeme olejem, urovnáme do misek a posypeme kešu oříšky.
Doba přípravy 20 minut.
1 porce obsahuje 1360 kJ/325 kcal
Počet porcí/kusů 4