Těstoviny s houbami
Suroviny: 200 g čerstvých zelených fazolek, ?sůl, ?100 g anglické slaniny, ?1 lžíce oleje, ?200 g žampionů, ?mletý pepř, ?400 g těstovin (penne), ?100 ml smetany, ?100 g parmazánu
Postup:
1. Fazolky omyjeme a odkrojíme konce. Pak fazolky povaříme asi 3 minuty ve vroucí osolené vodě, scedíme a dáme do studené vody.
2. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme je na rozehřátém oleji. Přidáme očištěné na plátky nakrájené žampiony a okapané fazolky. Osolíme, opepříme a restujeme asi 4 minuty. Nakonec přilijeme smetanu a krátce provaříme.
3. Mezitím si v dostatečném množství vody (na 100 g těstovin 1 litr vody) uvaříme penne. Vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme podle druhu 8 - 12 minut na skus.
4. Uvařené těstoviny scedíme a promícháme s omáčkou. Porce těstovin posypeme nastrouhaným parmazánem.
Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 2239 kJ/535 kcal
Počet porcí/kusů 4