Penne Rigate s ricottou a sušenými rajčaty
Suroviny: 400 g penne rigate, ?100 g červené čekanky, ?4 lžíce olivového oleje?, 80 g sýra ricotta?, 100 ml mléka?, 60 g sušených rajčat?, 1 lžička soli?, 1/2 lžičky pepře?, oregano na ozdobení
Postup:
1. Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme al dente (na skus) . Scedíme je a necháme okapat.
2. Čekanku rozebere na lístky, omyjeme a rozkrájíme na kousky. Na olivovém oleji ji restujeme asi 5 minut.
3. V hrnci mezitím rozpustíme ricottu s mlékem a přivedeme k varu. Do omáčky přidáme pokrájená sušená rajčata a zlehka promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
4. Těstoviny přidáme k čekance, krátce prohřejeme a rozdělíme na talíře. Přeléváme ricottovou omáčkou a zdobíme lístky oregana.
Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 2188 kJ/523 kcal
Počet porcí/kusů 4