Kuřecí steak s libečkovým máslem a divokou rýží
Potřebujeme: 4 kuřecí prsní řízky, sůl, mletý černý pepř, 240 g divoké rýže, olivový olej
Na libečkové máslo: 200 g másla, 1/2 lžičky soli, 1 stroužek česneku, 2 lžíce jemně sekaného libečku, 1 lžičku drceného bílého pepře
?Postup:
1. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě. Pak jej v misce utřeme se solí, prolisovaným česnekem a nasekaným libečkem. Opepříme a uložíme do lednice zatuhnout.
2. Divokou rýži uvaříme ve slané vodě podle návodu na obalu doměkka. Scedíme ji a necháme okapat.
3. Kuřecí prsa očistíme, jemně je naklepeme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej a maso zprudka opečeme dozlatova, z každé strany asi 4 minuty. Pak maso vyjmeme z pánve a necháme chvíli odpočinout.
4. Na závěr na steaky lžící navršíme bylinkové máslo a podáváme s divokou rýží.
Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 3364 kJ/803 kcal
Počet porcí/kusů 4