Krůtí steak se zeleninovými hranolky
Potřebujeme: 400 g celeru, 400 g mrkve, olivový olej dle potřeby, sůl, 600 g krůtích prsou, mletý černý pepř, 1 malá cibule, 2 stroužky česneku, 60 g rajského protlaku, 250 g cherry rajčátek, hrst sekané petrželové nati
Postup:
1. Celer i mrkev oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, z kterých pak připravíme hranolky. Nasypeme je do mísy, zakapeme olivovým olejem, osolíme a promícháme. Přendáme je na plech a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 20 minut.
2. Krůtí maso očistíme a nakrájíme na plátky. Lehce je naklepeme. Osolíme je, opepříme a na rozehřátém oleji z obou stran pomalu opečeme. Vyjmeme je, zabalíme do alobalu a udržujeme teplé.
3. Cibuli i česnek oloupeme, nasekáme nadrobno a osmahneme ve výpeku. Přidáme protlak a také ho orestujeme. Pak přisypeme omytá, pokrájená rajčátka. Vše podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a krátce povaříme. Nakonec do rajčatové omáčky vmícháme petrželku. Podáváme ji ke krůtím steakům a zeleninovým hranolkům.
Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 1163 kJ/278 kcal
Počet porcí/kusů 4