Hovězí steak s rajčatovou směsí
Potřebujeme: 2 červené cibule, 2 chilli papričky (červená a zelená), 2 rajčata, 4 hovězí steaky po 300 g (vysoký roštěnec), 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce steakového koření, 1 lžíce kaparů, 100 g vypeckovaných černých oliv, 150 g sterilované kukuřice, sůl, 250 ml drcených rajčat
Postup:
1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na měsíčky a dáme do misky. Chilli papričky nakrájíme nadrobno a přidáme k cibuli. Rajčata omyjeme, nakrájíme na kostičky a dáme stranou.
2. Hovězí steaky očistíme a vložíme je do pánve s rozpáleným olejem. Okořeníme je steakovým kořením a po obou stranách opečeme (každou stranu asi 7-8 minut).
3. Steaky vyjmeme a necháme na teple odpočinout. Do výpeku nasypeme nakrájenou cibuli a papričky, promícháme a přidáme kapary, olivy, kukuřici a nakrájená rajčata. Osolíme a krátce osmahneme.
4. Nakonec přilijeme drcená rajčata, promícháme a povaříme asi 10 minut. Steaky přendáme na talíře, podle potřeby osolíme a doplníme rajčatovou směsí. Podáváme s vařenými bramborami.
Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 2288 kJ/546 kcal
Počet porcí/kusů 4