Cibulačka
Suroviny: 600 g cibule, 60 g másla, 1-2 lžíce cukru, 100 ml bílého vína, 1000 ml masového vývaru, několik snítek tymiánu, sůl, mletý černý pepř, 1 bagetu (100 g), 100 g brynzy nebo krémového kozího sýra
?Postup:
1. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pak je necháme zesklovatět na másle v hrnci. Vmícháme cukr a necháme ho zkaramelizovat.
2. Když se začne cibule na okrajích zbarvovat dohněda, přilijeme nejprve víno, pak vývar. Přidáme lístečky tymiánu, sůl a pepř. Polévku zvolna vaříme asi 20 minut.
3. Bagetu nakrájíme na plátky a potřeme je sýrem. Rozložíme je na plech a vložíme do trouby. Při 200 °C je pečeme dozlatova. Při servírování jimi každou porci polévky doplníme.
Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1448 kJ/346 kcal
Počet porcí/kusů 4