Polévky jsou základ, proč neudělat nějakou změnu?

Bramborová polévka s řeřichou

Suroviny:
400 g brambor, 600 ml zeleninového vývaru, 1 vanička řeřichy, 300 ml mléka, 1 žloutek, 2 lžíce másla, sůl, mletý černý pepř, 80 g nastrouhaného ementálu



Postup:

1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Dáme je do vroucího zeleninového vývaru a uvaříme doměkka.


2. Brambory odstavíme, necháme mírně vychladnout a přidáme polovinu řeřichy. Vše rozmixujeme.


3. Do rozmixované směsi přilijeme mléko rozšlehané se žloutkem a za stálého míchání přivedeme k varu.


4. Polévku zjemníme máslem, opepříme, osolíme a rozdělíme na talíře. Posypeme ji zbylou řeřichou a najemno nastrouhaným sýrem.


Doba přípravy 45 minut.

1 porce obsahuje 862 kJ/206 kcal

Počet porcí/kusů 4


  6:00,  aktualizováno  25. března 2019 21:27