Polévka s kachním masem a fazolemi
Suroviny: 400 g kachních prsou, sůl, mletý černý pepř, 2 lžíce oleje, 2 lžíce rajského protlaku, 800 ml vody, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, 5 kuliček černého pepře, 1 pórek, 3 menší mrkve, 100 g slaniny, 200 g bílých sterilovaných fazolí, 100 g těstovin, hrst hladkolisté petrželky
Postup:
1. Kachní prsa očistíme, osolíme, opepříme a nakrájíme na kousky. V hrnci rozehřejeme lžíci oleje a maso opečeme ze všech stran. Poté přidáme rajský protlak, krátce orestujeme a podlijeme vodou. Přidáme bobkový list, nové koření a pepř a zvolna vaříme doměkka.
2. Pórek očistíme a nakrájíme na nudličky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kousky. Slaninu pokrájíme na kostičky a osmahneme ji v pánvi na oleji. Přimícháme k ní pórek a mrkev a směs restujeme asi 5 minut.
3. Zeleninu se slaninou, scezené fazole a těstoviny přidáme do hrnce k masu. Polévku vaříme ještě dalších 10 minut. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku, dochutíme solí a podáváme s nastrouhaným parmazánem.
Doba přípravy 80 minut.
1 porce obsahuje 2036 kJ/486 kcal
Počet porcí/kusů 4