Pstruh se zeleninou
Suroviny: 800 g brambor, ?sůl, ?4 pstruzi (vykuchaní), ?2 stroužky česneku, ?šťáva a kůra z 1 bio citronu, ?malý svazek ploché petržele, ?4 snítky estragonu, ?4 snítky tymiánu, ?1 malá cuketa, ?16 plátků slaniny
Postup:
1. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a krátce povaříme v osolené vodě. Scedíme je a necháme okapat.
2. Pstruhy důkladně očistíme, opláchneme a osušíme. Zevnitř i zvenku je potřeme směsí prolisovaného česneku, soli, citronové šťávy a kůry. Do bříšek ryb vložíme bylinky a několik plátků brambor.
3. Cuketu opláchneme a škrabkou na zeleninu z ní nakrájíme tenké plátky. Čtvrtinu z nich rozložíme střídavě se čtyřmi plátky slaniny na prkénko. Položíme na ně pstruha, opatrně ho zabalíme a přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Stejně připravíme i ostatní ryby. Obložíme je zbylými brambory a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut. Podáváme se zeleninovým salátem.
Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 2303 kJ/550 kcal
Počet porcí/kusů 4