Kuře s nádivkou
Suroviny: 1 kuře (asi 1200 g), ?sůl, ?2 den staré housky, ?100 g kuřecích jater, ?2 vejce, ?100 ml mléka, ?100 g másla, ?1 cibule, ?2 stroužky česneku, ?1 lžička majoránky, ?mletý černý pepř, ?kmín
Postup:
1. Kuře omyjeme a osušíme. Na povrchu i uvnitř ho osolíme. Housky nakrájíme na menší kostky a dáme do mísy. Přidáme očištěná, na kousky nakrájená játra, vejce, mléko, polovinu dávky rozpuštěného másla, nasekanou cibuli a utřený česnek. Dochutíme majoránkou, pepřem a solí a promícháme.
2. Hotovou nádivkou naplníme vnitřek kuřete. Naplněné kuře uzavřeme špejlí a nohy svážeme, aby nádivka během pečení nevytékala.
3. Kuře vložíme do pekáče prsíčky nahoru, přelijeme ho máslem a posypeme kmínem.
4. Pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C dozlatova. Zbytek nádivky dáme do zapékací mísy a upečeme společně s kuřetem.
Doba přípravy 90 minut.
1 porce obsahuje 2662 kJ/636 kcal
Počet porcí/kusů 4