Doporučujeme

Sedmikrásková polévka

Sedmikrásková polévka | foto: MAFRA

RECEPT DNE: Sedmikrásková polévka

  • 0
Sedmikrásky teď všude kvetou, tak si z nich zkuste uvařit skvělou polévku.

Ingredience

hrst sušených hub
drcený kmín
1000 ml zeleninového vývaru
2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
svazek jarní cibulky
1/2 svazku pažitky
4 lžíce lístků a květů sedmikrásek + na ozdobu
sůl
mletý černý pepř
4 vejce

1. Houby propláchneme a namočíme asi na dvě hodiny do vlažné vody. Pak je scedíme a vaříme s kmínem ve vývaru doměkka. 

2. Ze lžíce másla a mouky uděláme světlou jíšku. Polévku zahustíme a vaříme dalších 15 minut. Jarní cibulku, pažitku a sedmikrásky omyjeme, očistíme a nasekáme nadrobno. Přidáme je do polévky a dochutíme solí a pepřem. 

3. Vejce umícháme v pánvi na másle a rozdělíme je do talířů. Zalijeme je polévkou a dozdobíme květy sedmikrásek. Podáváme např. s krutony.


  • Vybrali jsme pro Vás