Doporučujeme

Řepové chipsy s hummusem z červené řepy

Řepové chipsy s hummusem z červené řepy | foto: Kulinární studio MAFRA

RECEPT DNE: Řepové chipsy s hummusem z červené řepy

  • 0
Skvělé pochutnání nejen k televizi či k vínu.

Ingredience

100 g červené řepy
olej na smažení
kmín
mořská sůl 

Na řepový hummus:
400 g červené řepy
olivový olej
400 g cizrny v konzervě
mletý kmín
1 česnek
pár lístků koriandru
šťáva ze 2 citronů
sůl a mletý čerstvý pepř
zakysaná smetana k podávání
4 snítky máty

1. Řepu nakrájíme na velmi tenké plátky. Plátky najednou smažíme v pánvi ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje asi 2–3 minuty dokřupava. Vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce. Kmín se solí rozdrtíme a lupínky směsí posypeme. 

2. Řepu oloupeme, nasekáme na větší kousky, pokapeme olivovým olejem a pečeme při 180 °C doměkka. Po upečení odložíme vychladnout. 

3. Cizrnu scedíme a spolu s upečenou řepou, mletým kmínem, rozdrceným česnekem s koriandrem, citronovou šťávou a 4 lžícemi olivového oleje rozmixujeme do hladké pasty. Ochutíme solí a pepřem. Podáváme se zakysanou smetanou a ozdobené lístky máty. 

Tip: Pokud nemáte rádi koriandr, nahraďte ho petrželkou.


  • Vybrali jsme pro Vás