V sychravých dnech vás netradiční polévka skvěle zahřeje i zasytí.


Kukuřičná polévka se sýrem a avokádem


Suroviny:




  • 2 šalotky


  • 1 chilli paprička


  • 40 g másla


  • 400 g kukuřičných zrn


  • 800 ml zeleninového vývaru


  • sůl


  • mletý černý pepř


  • 1 avokádo


  • šťáva z 1 citronu


  • 200 ml 12% smetany


  • 50 g balkánského sýra na posypání


  • 4 snítky koriandru



Postup:

1. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme ji na tenká kolečka. V kastrolu rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět šalotku. Pak přisypeme kukuřici (část necháme na zdobení) a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni asi 20 minut.


2. Avokádo rozpůlíme a odstraníme pecku. Lžící vyloupneme dužninu, nakrájíme ji na kostičky a pokapeme je citronovou šťávou. Koriandr omyjeme, osušíme a lístky otrháme.

3. Nakonec polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Zjemníme ji smetanou, přidáme nakrájenou chilli papričku a krátce povaříme. Polévku dochutíme solí a pepřem. Rozdělíme ji do misek a ozdobíme kostičkami avokáda, rozdrobeným sýrem, zbylou kukuřicí a koriandrem.


Doba přípravy 40 minut.

1 porce obsahuje 1532 kJ/366 kcal

Počet porcí/kusů 4