Tvarůžková cibulačka
Suroviny:
4 cibule
200 g tvarůžků
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1500 ml hovězího vývaru
2 bobkové listy
1 stroužek česneku
mletý kmín
sůl
mletý černý pepř
4 krajíce chleba
2 lžíce sádla
2 snítky tymiánu
Postup:
1. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na půl kolečka. Tvarůžky nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na nudličky.
2. V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli na něm osmahneme téměř dohněda. Přisypeme mouku, orestujeme ji a za stálého míchání zalijeme hovězím vývarem. Přidáme bobkový list, prolisovaný česnek, špetku mletého kmínu, osolíme a pozvolna vaříme asi 30 minut. Pak polévku opepříme a podle chuti dosolíme.
3. Chléb nakrájíme na kostičky a osmažíme je v pánvi na rozehřátém sádle. Horkou polévku spolu s osmaženým chlebem rozdělíme do talířů a posypeme nastrouhanými tvarůžky. Ozdobíme nasekaným tymiánem a podáváme.
Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 1571 kJ/375 kcal
Počet porcí/kusů 6