Bramborový vídeňský salát
Suroviny:
1000 g brambor
svazek mladé cibulky
4 větší kyselé okurky
lžíce medu
špetka soli
drcený pepř
1 lžíce olivového oleje
polníček na ozdobu
Postup:
1. Salátové brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v dostatečném množství osolené vody. Slijeme je, necháme vychladnout a oloupeme. Pak je nakrájíme tak, jak to máme nejraději: na tenká kolečka, na měsíčky nebo na kostičky.
2. Mladou cibulku omyjeme a nakrájíme najemno. Okurky nakládačky nasekáme a přidáme spolu s cibulkou k bramborám.
3. Připravíme zálivku. Tekutý med smícháme s olivovým olejem a podle chuti osolíme a opepříme. Zálivku přelijeme na salát, dobře promícháme a necháme asi 2 hodiny v chladničce. Před podáváním ozdobíme polníčkem.
Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 950 kJ/227 kcal
Počet porcí/kusů 4