Bramborový salát z opečených brambor a lilku
Suroviny:
8 brambor
3 lžíce oleje
1/2 lilku
1 červená cibule
1 hrst fazolových lusků
100 g sterilovaných lišek
2 lžíce olivového oleje
sůl a nahrubo drcený červený pepř
Postup:
1. Brambory důkladně omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Pak je scedíme, necháme mírně zchladnout, oloupeme a podélně rozkrájíme na měsíčky.
2. V pánvi rozpálíme olej a dílky brambor na něm opečeme ze všech stran dozlatova. Vyjmeme je a rozložíme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.
3. Lilek omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Fazolové lusky očistíme, spaříme ve vroucí vodě, prudce zchladíme a scedíme. Lišky necháme okapat.
4. V jiné pánvi rozpálíme olivový olej a orestujeme na něm lilek a lišky. Ve velké míse promícháme opečené brambory, lilek, lišky, cibuli a fazolové lusky. Podle chuti osolíme a opepříme.
Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 923 kJ/220 kcal
Počet porcí/kusů 4