Bramborový salát s vařeným vejcem a sleděm
Suroviny:
2 mrkve
sůl
2 vejce
1 červená paprika
1000 g vařených brambor
2 kyselé okurky
200 g filetů marinovaného sledě
100 g sterilovaného hrášku
mletý černý pepř
250 g majonézy
svazek kopru
Postup:
1. Mrkev oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Papriku opláchneme a zbavíme semeníku.
2. Brambory, papriku, okurky, sledě a mrkev nakrájíme na kostičky. Zeleninu s rybou přendáme do mísy, přidáme pokrájená vejce, hrášek, vše opatrně promícháme a podle chuti osolíme a opepříme.
3. Salát dáme do mísy, okraje obsypeme pokrájeným koprem a doplníme majonézou. Salát můžeme také promíchat s majonézou ihned a dochutíme až po promíchání.
Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 1250 kJ/299 kcal
Počet porcí/kusů 6