Každý rok připravujete stejný salát? Zkuste změnu!


Bramborový salát s dýní


Suroviny:




  • 800 g salátových brambor


  • 200 g dýně hokkaido


  • olivový olej


  • sůl


  • mletý černý pepř


  • 200 g fazolových lusků


  • 1 červená cibule


  • 4 lžíce dýňového oleje


  • jablečný ocet podle chuti


  • 1 lžička krupicového cukru


  • 150 g směsi rukoly, špenátových listů a polníčku



Postup:

1. Brambory důkladně omyjeme, uvaříme ve slupce doměkka a necháme zchladnout. Oloupeme je a nakrájíme na kousky.


2. Dýni zbavíme slupky a semínek, omyjeme a nakrájíme na kostky. Kostky dýně rozložíme na plech, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Zapečeme asi 20 minut dozlatova. Fazolové lusky uvaříme krátce v osolené vodě, zchladíme a překrájíme.



3. V misce smícháme nakrájené brambory, pečenou dýni, fazolové lusky a na tenká kolečka nakrájenou červenou cibuli. Salát ochutíme dýňovým olejem, octem, cukrem, solí a pepřem. Nakonec přimícháme oprané listy rukoly, polníčku a špenátu.


Doba přípravy 50 minut.

1 porce obsahuje 1280 kJ/306 kcal

Počet porcí/kusů 4