Tuňáková pomazánka s kukuřicí
Suroviny: 2 vejce, 3 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě (á 180 g), 150 g sterilované kukuřice, 2 jarní cibulky, 1 malou červenou papriku, dle potřeby kečup, sůl, mletý černý pepř
Postup:
1. Vejce uvaříme natvrdo. Zchladíme je studenou vodou, oloupeme a nasekáme nadrobno nebo nastrouháme.
2. Tuňáka vyklopíme do sítka a necháme okapat nálev. Pak ho přendáme do misky. Kukuřici také necháme okapat od nálevu.
3. Jarní cibulky s paprikou očistíme a pokrájíme nadrobno. Společně s kukuřicí a vejci je přidáme do misky s tuňákem.
4. Vše dobře promícháme. Dle chuti přidáme kečup, sůl a pepř.
Doba přípravy 20 (bez chladnutí) minut.
1 porce obsahuje 625 kJ/149 kcal
Počet porcí/kusů 6