Ingredience 1 římský salát Dresink: šťáva z 1/2 citronu |
1. Římský salát rozdělíme na listy, opereme je, necháme okapat a natrháme na malé kousky. Ředkvičky a okurku omyjeme a nakrájíme na plátky. Křepelčí vejce uvaříme natvrdo (asi 3 minuty) a oloupeme.
2. Ciabattu nakrájíme na kostičky, lehce pokapeme olejem a nasypeme na plech vyložený pečicím papírem. Krutony pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
3. Ve velké salátové míse opatrně promícháme římský salát, ředkvičky, okurku a opláchnuté ředkvičkové výhonky. Na dresink smícháme citronovou šťávu s octem a olejem a podle chuti osolíme a osladíme.
4. Připravenou zeleninu zalijeme dresinkem, na salát položíme půlky vajec a přidáme opečené krutonky. K salátu můžeme podávat bagetu.