Salát je v teplých dnech ideálním jídlem k obědu i k večeři. Vyzkoušejte recept na netradiční s ředkvičkovými výhonky.

Ingredience

1 římský salát
1 malá okurka
1 svazek ředkviček
8 křepelčích vajec
1 ciabatta
2 lžíce olivového oleje
80 g ředkvičkových výhonků

Dresink:

šťáva z 1/2 citronu
1 lžička balsamikového octa
sůl
1-2 lžičky cukru
2 lžíce olivového oleje

1. Římský salát rozdělíme na listy, opereme je, necháme okapat a natrháme na malé kousky. Ředkvičky a okurku omyjeme a nakrájíme na plátky. Křepelčí vejce uvaříme natvrdo (asi 3 minuty) a oloupeme.

2. Ciabattu nakrájíme na kostičky, lehce pokapeme olejem a nasypeme na plech vyložený pečicím papírem. Krutony pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.

3. Ve velké salátové míse opatrně promícháme římský salát, ředkvičky, okurku a opláchnuté ředkvičkové výhonky. Na dresink smícháme citronovou šťávu s octem a olejem a podle chuti osolíme a osladíme.

4. Připravenou zeleninu zalijeme dresinkem, na salát položíme půlky vajec a přidáme opečené krutonky. K salátu můžeme podávat bagetu.