Středomořská kuchyně je lehká a chutná. Vyzkoušejte recept na kuřecí stehýnka s rajčaty, artyčoky a olivami a už se pomalu nalaďte na dovolenou u moře.

Ingredience

800 g kuřecích stehýnek

sůl
mletý černý pepř
olivový olej
1 cibuli
100 g černých oliv
10 snítek rozmarýnu
100 ml bílého vína
120 g konzervovaných artyčoků
200 g cherry rajčátek

1. Kuřecí stehýnka očistíme, rozřízneme na polovinu a vložíme do misky. Vše osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno a rozložíme na dno pekáčku. Stehýnka vložíme do pekáčku, přidáme olivy, polovinu rozmarýnu otrhaného od stonků a podlijeme vínem.

2. Pekáček přiklopíme pokličkou nebo alobalem. Přikryté pokličkou pečeme při 200 °C asi 50 minut. Pak poklici sejmeme, přidáme artyčoky slité z oleje, celá cherry rajčátka a dopékáme dalších 30 minut při 170 °C, až je kuře měkké a kůžička křupavá. Ozdobíme rozmarýnem a podáváme.