Rychlá a skvělá večeře. To jsou brambory na loupačku. Klasický starý recept jen ozvláštníte tím, že si k nim dopřejete ještě slaninu a dip z brynzy. Dobrou chuť!

Ingredience

1200 g malých nových brambor
sůl
200 g slaniny
250 g měkkého tvarohu
200 g brynzy
dle potřeby mléko
sůl
mletý černý pepř
1 svazek pažitky

1. Brambory důkladně omyjeme a ve slupce je v osolené vodě uvaříme doměkka. Scedíme je a necháme okapat. Vsypeme je do mísy a uchováme je teplé.

2. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a v kastrůlku či na pánvi ji vypečeme do křupava.

3. Tvaroh smícháme s brynzou. Dip dle potřeby rozředíme mlékem a dochutíme ho solí a pepřem.

4. Pažitku opláchneme, vytřepeme z ní vodu a nasekáme ji. Při servírování brambory odebíráme z mísy, loupeme a vkládáme do talíře. Každou porci přelijeme vypečeným sádlem se škvarečky, posypeme pažitkou a doplníme trochou sýrové omáčky.

Témata: Brambory, Slanina, Brynza