Skvělé a rychlé jídlo, které si zamilují hlavně děti.

Ingredience

600 g mletého masa (mix vepřového a hovězího)
sůl
mletý černý pepř
2 lžíce olivového oleje
2 menší cibule
2 mrkve
3 bobkové listy
1 lžíce rajčatového protlaku
500 g rajčatové passaty
250 ml zeleninového vývaru
1 lžičky mleté skořice

1. Do mísy dáme mleté maso, ochutíme ho solí a pepřem a dobře promícháme. Pomocí navlhčených rukou vytvarujeme z masové hmoty kuličky o průměru asi 4 cm.

2. V kastrolu rozehřejeme olej, do kterého dáme opékat najemno nakrájenou cibulku. Po chvíli přidáme na kostičky pokrájenou mrkev s bobkovým listem. Když začne cibule zlátnout, vmícháme protlak, chvilku restujeme a poté zalijeme passatou. Osolíme dle chuti, přilijeme vývar a přidáme skořici.

3. Do omáčky pak dáme masové koule a společně pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut. Hotové kuličky můžeme podávat např. s rýží smíchanou s petrželkou.

  11:00,  aktualizováno  31. března 14:03