Ingredience

60 g jader vlašských ořechů
30 g másla
4 lžíce strouhanky
1 lžíce kaparů
1 lžička ostré hořčice
1 snítka šalvěje
2 lžíce olivového oleje
8 filátek z pražmy
sůl
1 citron
2 lžíce pokrájené petržele

1. Ořechy nahrubo pokrájíme. V pánvi rozehřejeme máslo, ořechy orestujeme, přidáme strouhanku a krátce osmahneme. Nakonec přidáme jemně pokrájené kapary, hořčici a krájenou šalvěj. 

2. Pekáček vytřeme olejem a rozložíme do něj filátka z pražmy kůží dolů. Osolíme je a obložíme tenkými plátky citronu. 

3. Pekáček vložíme do trouby rozpálené na 230 °C a pečeme asi 2 minuty. Pak na ryby naneseme ořechovou krustou a zapečeme ještě asi 3 minuty.