Ingredience 280 g hladké mouky |
1. Mouku, špetku soli, parmazán a na kousky nakrájené máslo zpracujeme na drobivou směs. Poté přidáme vejce a 1 lžíci studené vody a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme asi 30 minut odpočinout v chladničce.
2. Koláčovou formu o průměru 30 cm (nejlépe s vyjímatelným dnem) vymažeme lehce máslem. Mezi dvěma kusy papíru na pečení rozválíme vychlazené těsto na kulatý plát o průměru 34 cm. Vyložíme jím formu a po celé ploše propícháme vidličkou. Zakryjeme ho pečicím papírem, zatížíme fazolemi a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut. Poté papír s luštěninou sejmeme a dopékáme dalších asi 10 minut dozlatova. Upečený korpus necháme vychladnout ve formě.
3. Rajčata dáme do mísy a zakápneme je olivovým olejem smíchaným s vinným octem a cukrem. Promícháme. Vychladlý korpus potřeme žervé smíchaným s tvarohem. Navrch rozložíme ochucená rajčata a na kousky natrhanou scezenou mozzarellu. Koláč dozdobíme lístky bazalky a rukoly a dochutíme solí a pepřem.