Doporučujeme

Parmazánový koláč s rajčaty a mozzarellou

Parmazánový koláč s rajčaty a mozzarellou | foto: MAFRA

RECEPT DNE: Parmazánový koláč s rajčaty a mozzarellou

  • 0
Upečte si slaný koláč s „příchutí“ Itálie.

Ingredience

280 g hladké mouky
sůl
80 g najemno nastrouhaného parmazánu
140 g vychlazeného másla + na formu
2 vejce
500 g různobarevných rajčat, nakrájených na plátky
3 lžíce olivového oleje
3 lžíce bílého vinného octa
cca ½ lžičky moučkového cukru, dle chuti
200 g žervé
200 g měkkého tvarohu
125 g mozzarelly
bazalka na dozdobení
rukola na dozdobení
čerstvě mletý barevný pepř

1. Mouku, špetku soli, parmazán a na kousky nakrájené máslo zpracujeme na drobivou směs. Poté přidáme vejce a 1 lžíci studené vody a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme asi 30 minut odpočinout v chladničce. 

2. Koláčovou formu o průměru 30 cm (nejlépe s vyjímatelným dnem) vymažeme lehce máslem. Mezi dvěma kusy papíru na pečení rozválíme vychlazené těsto na kulatý plát o průměru 34 cm. Vyložíme jím formu a po celé ploše propícháme vidličkou. Zakryjeme ho pečicím papírem, zatížíme fazolemi a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut. Poté papír s luštěninou sejmeme a dopékáme dalších asi 10 minut dozlatova. Upečený korpus necháme vychladnout ve formě.

3. Rajčata dáme do mísy a zakápneme je olivovým olejem smíchaným s vinným octem a cukrem. Promícháme. Vychladlý korpus potřeme žervé smíchaným s tvarohem. Navrch rozložíme ochucená rajčata a na kousky natrhanou scezenou mozzarellu. Koláč dozdobíme lístky bazalky a rukoly a dochutíme solí a pepřem.


  • Vybrali jsme pro Vás