Uvařte si k nedělnímu obědu marinované krůtí maso s mrkví a kuskusem.

Ingredience

600 g krůtích prsou
1 lžička sušeného tymiánu
sůl
mletý černý pepř
4 lžíce oleje
1 cibule
1 lžíce třtinového cukru
400 ml zeleninového vývaru
1 snítka rozmarýnu
400 g mladé karotky
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky

Marináda:

200 ml červeného vína
1 svazek ploché petržele
2 lžíce oleje
3 stroužky česneku
2 bobkové listy
6 kuliček celého pepře

1. Nejdříve připravíme marinádu. V míse smícháme víno, na kousky natrhanou petrželku, olivový olej, nakrájený česnek, bobkový list a celý pepř.

2. Krůtí maso nakrájíme na kostky, posypeme tymiánem, osolíme, opepříme a vložíme do marinády. Promícháme a necháme v chladu marinovat alespoň 2 hodiny, nejlépe ale do druhého dne.

3. Odležené maso vyndáme z marinády a osušíme papírovou utěrkou. Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme cukr a necháme lehce zkaramelizovat. Přidáme maso a vše orestujeme.

4. Vše zalijeme vývarem a trochou marinády, přidáme rozmarýn a necháme dusit asi 15 minut. Pak přidáme očištěnou a překrájenou karotku a dusíme ještě 10 minut. Mezitím smícháme máslo s moukou, přidáme ho k masu a provaříme. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s kuskusem.