Ingredience 600 g krůtích prsou Marináda: 200 ml červeného vína |
1. Nejdříve připravíme marinádu. V míse smícháme víno, na kousky natrhanou petrželku, olivový olej, nakrájený česnek, bobkový list a celý pepř.
2. Krůtí maso nakrájíme na kostky, posypeme tymiánem, osolíme, opepříme a vložíme do marinády. Promícháme a necháme v chladu marinovat alespoň 2 hodiny, nejlépe ale do druhého dne.
3. Odležené maso vyndáme z marinády a osušíme papírovou utěrkou. Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme cukr a necháme lehce zkaramelizovat. Přidáme maso a vše orestujeme.
4. Vše zalijeme vývarem a trochou marinády, přidáme rozmarýn a necháme dusit asi 15 minut. Pak přidáme očištěnou a překrájenou karotku a dusíme ještě 10 minut. Mezitím smícháme máslo s moukou, přidáme ho k masu a provaříme. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s kuskusem.