Ingredience 3 pomeranče |
1. Jeden pomeranč oloupeme a jednotlivé dílky zbavíme jemných blanek tak, aby zbyla pouze dužina. Ze dvou zbylých pomerančů vymačkáme šťávu. Oloupanou šalotku nakrájíme najemno.
2. Kuřecí prsa osolíme, opepříme a v hrnci na oleji je opečeme z obou stran dozlatova. Přidáme šalotku a ještě asi minutu restujeme.
3. Poté zalijeme vývarem a pomerančovou šťávou, přikryjeme a dusíme asi 15 minut. Před dokončením rozmícháme kukuřičný škrob v malém množství studené vody, vlijeme ho do hrnce a necháme krátce povařit. Podle chuti dosolíme.
4. Nakonec k masu přidáme nakrájený pomeranč a ještě několik minut povaříme. Kuřecí prsa přelijeme omáčkou a můžeme dozdobit rozmarýnem. Před podáváním ještě lehce opepříme.