Připravte k obědu oblíbené kuřecí nugetky ve zdravější variantě.

Ingredience

10 g quinoy
50 g panko strouhanky
60 g parmazánu
1 chilli paprička
600 g kuřecích prsou
sůl podle chuti
pepř podle chuti
sušený česnek podle chuti
2 vejce
olivový olej podle potřeby
1 červená cibule
400 g zelených fazolek
pažitka na posypání

Dip:

6 lžic bílého jogurtu
6 lžic majonézy
1 stroužek česneku
sůl podle chuti
pepř podle chuti
3 snítky bylinek podle chuti

1. Quinou uvaříme podle návodu na obalu, necháme vychladnout a smícháme se strouhankou, nastrouhaným parmazánem a nadrobno nasekanými chilli papričkami.

2. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme sušeným česnekem. Obalíme je v rozšlehaném vejci, pak v quinoové směsi, přendáme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě při 210 °C 10 minut.

3. Mezitím si cibuli nakrájíme na měsíčky, orestujeme ji na oleji, po 3 minutách přidáme zelené fazolky a společně opékáme ještě 8 minut.

4. Hotové stripsy můžeme podávat třeba s fazolkami, ozdobené nakrájenou pažitkou a dipem. Ten připravíme smícháním bílého jogurtu, majonézy, česneku, soli, pepře a bylinek.