Ingredience 10 g quinoy Dip: 6 lžic bílého jogurtu |
1. Quinou uvaříme podle návodu na obalu, necháme vychladnout a smícháme se strouhankou, nastrouhaným parmazánem a nadrobno nasekanými chilli papričkami.
2. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme sušeným česnekem. Obalíme je v rozšlehaném vejci, pak v quinoové směsi, přendáme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě při 210 °C 10 minut.
3. Mezitím si cibuli nakrájíme na měsíčky, orestujeme ji na oleji, po 3 minutách přidáme zelené fazolky a společně opékáme ještě 8 minut.
4. Hotové stripsy můžeme podávat třeba s fazolkami, ozdobené nakrájenou pažitkou a dipem. Ten připravíme smícháním bílého jogurtu, majonézy, česneku, soli, pepře a bylinek.